Særlig fokus på miljø og bæredygtighed
med køl og frys fra HOSHIZAKI/GRAM
GRAM ECO køle- og fryseskabe, der skåner miljøet, sparer på elregningen og klarer hverdagens mange åbninger og lukninger.

HOSHIZAKI/GRAM opfylder EU´s Ecodesign krav.
HOSHIZAKI/GRAM har taget teten til udvikling af nye løsninger med fokus på miljøvenlig og energieffektiv teknologi af højeste kvalitet. Energibesparelse og bæredygtighed er et fælles tema og mål som global markedsleder inden for køle- og fryseprodukter samt isterningmaskiner til kommercielt brug. HOSHIZAKI/GRAM kan bryste sig af miljøvenlige produkter, der sætter standarden for energieffektive og miljøskånsomme produkter. Begge brands tilbyder produkter, der anvender det grønne kølemiddel kulbrinte.
HOSHIZAKI/GRAMs produkter tager hensyn til bæredygtighed ved bl.a. anvendelse af solceller i produktionen.
Produkterne er udviklet lavenergi-/energibesparende og med henblik på et godt arbejdsmiljø, hvorfor der er fokus på det ergonomiske design.
FØR dit næste køb, bør du:
- overveje hvilke arbejdsprocesser og fysiske omgivelser, produkterne skal indgå i.
- overveje hvilke krav der stilles til køleproduktets klimaklasse, så det matcher omgivelsestemperaturerne i køkkenet.
- bruge både klimaklasse og energieffektivitetsklasser (A til G) ved sammenligning af produkter.
Minimer dit madspild
Alle GRAM køle- og fryseskabe er desuden designet med et luftledesystem, som sikrer at skabene holder en ensartet og korrekt temperatur fra top til bund. På den måde opnår du den bedste opbevaring af dine madvarer.
Made in Denmark
Ca. 90% af alle de produkter som afsættes af GRAM Commercial på vore markeder er produceret (og udviklet) på GRAM fabrikken i Vojens, Sønderjylland. Fabrikken beskæftiger ca. 100 timelønnede medarbejdere samt produktions- og procesansvarlige, som har ansvaret for produktionen af de ca. 30.000 Gram produkter, der årligt produceres på fabrikken.
GRAM tilbyder 2 linjer; SUPERIOR PLUS og ECO. Indenfor hver linje findes Twin, Euro, Midi (Kun i ECO linjen) m.m.

GRAM - Hvad kan vi gøre for lige netop jeres køkken?
Restauranter & HotellerVi tilbyder produkter og løsninger til det store hotel/restaurantkøkken såvel som det mindre køkken. Dele af vores produktsortiment retter sig også mod selvbetjeningsområder omkring restauranten eller kantinen |
Catering & ProduktionskøkkenerStorkøkkener der beskæftiger sig med catering service har et anderledes behov for udstyr end det ”almindelige” restaurantkøkken. Der tilberedes større portioner ad gangen, og ofte planlægges og dermed tilberedes retterne for flere dage ad gangen. Dette er især udtalt for centralkøkkener, også ofte kaldt produktionskøkkener. Her tilberedes typisk et stort antal portioner, som enten varmholdes for serveres/evt. udbringning umiddelbart efter tilberedning eller som nedkøles eller nedfryses iflg. HACCP foreskrifterne for senere servering. Her er opretholdelse af en intakt kølekæde er afgørende vigtigt.
|
Caféer & PubberVort produktprogram af køle- og fryseprodukter tæller produktserier og produktvarianter, som henvender sig til forskellige brugssituationer og behov. Definerer stedet sig bl.a. ved en høj gastronomisk profil, hvor der lægges megen energi i menukortet, vil vore gastronomi køle- og fryseskabe eller borde ofte foretrækkes. I andre tilfælde går behovet i en andre retning, hvor f.eks. kompakthed og mulighed for næropbevaring eller indbygning i eksisterende arrangementer har forrang. GRAM Commercial kan tilbyde alle disse muligheder.
|
||
Skoler & InstitutionerVuggestuer, børnehaver og folkeskoler er eksempler på institutioner, som har behov for kølet opbevaring af fødevarer. Kapacitetsbehovet afhænger selvfølgelig af antallet af børn i institutionen, men også af den madordning der gælder på stedet. I mange tilfælde er det et spørgsmål om opbevaring af madpakker, frugt, grøntsager og drikkevarer. Eller om opbevaring af frokostretter leveret udefra hvis der findes en madordning. Her er køle- og fryseskabe med glasdør ofte en populær løsning, da de hjælper til at finde det som pædagogen eller barnet søger. Kun i sjældne tilfælde laves der mad på daglig basis og fra bunden i det vi her kalder et institutionskøkken. På de videregående uddannelser og på plejehjem derimod har man ofte køkkener med ansat ansat køkkenpersonale, som står for kolde og varme menuer. |
Bagerier & KonditorierGRAM køle- og fryseprodukter imødekommer de forskelligartede behov for køl og frys som et bageri eller konditori har. Produkterne i GRAM BAKER serie omfatter en bred vifte af bagerikøle- og fryseskabe udstyret med bageribæreskinner til bageriplader. Køleskabene er udstyret med tørkølings- og optøningsfunktion.
|
Marine & OffshoreVort produktprogram af køle- og fryseprodukter til skibskøkkenet/kabyssen tæller fire forskellige skabsserier, en bordserie samt isterningsmaskiner. Alle skabe og borde er udstyret med rustfrie marinehylder og marineben, som kan fastgøres til dørken. Skabene er også udstyret med ”snaphåndtag” (ikke Compact). To af skabsserierne tilbyder glasdør som alternativ til rustfri isoleret dør. Alle produkter kan leveres med indbygget kompressor. Produktprogrammet tilbyder også skabe og borde som efter ønske kan leveres med vandkølet kondensator. Produkterne kan alternativt også tilsluttes et eksternt køleanlæg. Isterningsmaskinerne findes i forskellige varianter, der kan producere kubiske isterninger, halvmåne isterninger og brudis. Derudover tilbydes is/vand dispensere og isknusere. |


Awardvindende køleskabsserie i 2017:
SUPERIOR PLUS 72 køle- og fryseskabe
Køleskabet er vurderet til at være det mest energieffektive og miljømæssigt bæredygtige produkt i kategorien
og har vundet priser for netop køleskabets enestående energieffektivitet, bæredygtighed og innovative design.
SUPERIOR PLUS 72 køleskabsserien vandt i 2017 den prestigefyldte ProCold Award som Europas bedste produkt i kategorien køleskabe til professionelle brugere.
Husk altid 3 års garanti!
SUPERIOR PLUS køleskabet placerer sig i den bedste energiklasse (A)
der nogensinde er blevet præsenteret for det internationale kommercielle cateringmarked.
SUPERIOR PLUS 72 imødekommer også de skærpede krav fra EU til professionelle køle- og fryseprodukters energiforbrug.
FOOTPRINT, SMART LABEL og Green GOOD Design prisen i kategorien Product & Graphic Design.
Der findes et ECO skab til ethvert behov
Hele 4 forskellige udvendige overflader kombineret med to forskellige indvendige overflader giver den nye produktgeneration 5 fra GRAM stor valgfrihed.
Det betyder der kan vælges mellem 60 forskellige ECO modeller som standard, fordelt over de 4 produktserier: PLUS, TWIN, EURO og MIDI.
Lægger vi hertil muligheden for at vælge glasdør på køleskabene og muligheden for at kombinere to temperaturområder i et såkaldt kombiskab, ja så er der mere end 100 modeller på paletten.
ECO modellerne udgør dermed det mest alsidige produktsortiment på markedet.

ECO PLUS køle- og fryseskabe
ECO PLUS passer til det dybe 2/1 GN system, hvor 2 stk. 1/1 GN-kantiner kan placeres efter hinanden på de rustfri bæreskinner.
Halvdørsskabe reducerer kuldetabet, som sker med mange daglige døråbninger. Husk 3 års garanti!
ECO PLUS 140 køle- og fryseskabe
ECO PLUS 140 er en energisparende serie, som giver dig ekstra køleplads i køkkenet. Køleskabene har ikke kun en høj funktionalitet, men også et meget lavt energiforbrug.
Du kan spare helt op til 72% på elregningen sammenlignet med et kølerum med samme hyldeareal. Husk 3 års garanti!

ECO TWIN køle- og fryseskabe
ECO TWIN er det brede skab med plads til 2 stk. GN-kantiner ved siden af hinanden på hylderne.
ECO MIDI køle- og fryseskabe
MIDI 82 passer til det brede 2/1 GN-system, hvor 2 stk. GN-kantiner kan placeres ved siden af hinanden på hylderne.
ECO EURO køle- og fryseskabe
Den 5. generation af ECO køle- og fryseskabe kombinerer et stilrent design med høj funktionalitet og et enestående lavt energiniveau.
M-modeller = Tørkøl og optøningsfunktion
Fleksibel serie, der kan tilpasses dine behov
Lavt energiforbrug

Vi hjælper dig med at vælge den helt rigtige maskine til dit køkken
Der er mange hensyn at tage ved valg af maskine
Jeg synes, det er meget vigtigt, at man nøje overvejer sit produktvalg, når man skal investere i nye maskiner. I dag er der mange hensyn at tage og være opmærksom på. Det skal være billigt i drift, energi- og vandbesparende, driftssikkert, bæredygtigt og meget mere. Er du i tvivl om, hvordan du vælger det rigtige produkt, så hjælper vi gerne med råd og vejledning.
Vores konsulent Henrik Wullf er uddannet kok og tjener og har arbejdet mange år som Food & Beverage Manager på bl.a. Hindsgavl Slot samt Trinity Hotel og Konferencecenter m.m.
Ringe luftcirkulation
kan resultere i madspild
Alle GRAM køle- og fryseskabe er designet med et luftledesystem, som sikrer at skabene holder en ensartet og korrekt temperatur fra top til bund.
På den måde opnår du den bedste opbevaring af dine madvarer.

Lynhurtig afkøling af mad med blæstkøler
En blæstkøler nedkøler eller fryser madvarer lynhurtigt. Og det er ikke kun en god idé, fordi det opfylder lovkravet om hurtig nedkøling af fødevarer. Der er flere gode grunde til at anvende en blæstkøler i både storkøkkenet og gourmetkøkkenet.

Brug den til:
-
nedkøling af rester fra buffet/kantine
-
nedkøling af tilberedte madvarer til senere brug
-
retter, der kræver hurtig nedkøling/indfrysning som en del af tilberedningen
-
indfrysning af evt. store portioner til senere anvendelse
-
lageropbevaring ved lav temperatur
Blæstkøleren forebygger bakterievækst og med sin nedkølingsteknik sørger den samtidig for, både ved nedkøling og indfrysning, at bevare madvarernes udseende, smag og konsistens, ligesom vitaminindholdet og ernæringsværdien fastholdes.
Brug blæstkøleren, fordi den hurtige nedkøling:
-
sikrer opfyldelse af lovkrav om nedkøling af madvarer og forbedrer fødevaresikkerheden
-
kan reducere den samlede arbejdstid
-
gør det muligt at opnå lavere vægttab og svind i fødevarerne
-
bevirker, at maden kan opbevares op til 3 gange længere
-
giver mulighed for at arbejde kreativt med hurtig nedkøling som en del af tilberedningen
-
gør, at maden bevarer smag, konsistens, udseende og næringsindhold
-
sikrer effektivt arbejde i køkkenet uden at gå på kompromis med kvaliteten

Bordpladsen er vigtig for kokkene hos Kong Hans, hvor man aldrig går på kompromis...
Køle- og fryseborde i kogeø med overskabsarrangement specialfremstillet til Kong Hans’ køkken
- med skydelåger på 2 langsider indvendig med 1 hylde
- inkl. beslag for loftmontage og LED lys monteret under skabe

Optimal luftcirkulation med SNOWFLAKE køleborde
Kølebordene er designet til at sikre optimal luftcikulation. Den nedkølede luft cirkulerer rundt i hele bordet, og sikrer dig en ensartet og korrekt temperatur i hele kabinettet.


Fra 2019 skal alle professionelle køle- og fryseskabe bruge en ny version af mærkningen, som fremadrettet vil gå fra A+++ til G
Sagt om energimærket: “Jeg ser energimærkningen som en øjenåbner for cateringbranchen. Den vil skabe gennemsigtighed og gøre det nemt at sammenligne produkter. Vi vil uden tvivl bruge denne information i forbindelse med fremtidige investeringer i professionelle køle- og fryseprodukter”, Pia fra EUC Nord.
Kontakt KEN STORKØKKENs kundecenter for at høre mere om muligheden for at låne et costmeter helt GRATIS!