Lad os sammen finde, fange og fjerne fråserne i dit storkøkken!
Selvom I allerede har fokus på elforbruget i dit storkøkken, er der formentlig stadig energifråsere løs. Små og store energimonstre, der hver dag æder sig ind i dit budget. Bid for bid.
Nu skal de findes, fanges og fjernes! Derfor tilbyder vi et effektivt forløb, hvor du får målt jeres energiforbrug ned på den enkelte køkkenmaskine. Og hvor du undervejs får konkrete anbefalinger til, hvor I kan spare, hvordan I kan spare – og hvor meget I kan spare, mens i på samme tid tidspunkt optimerer jeres grønne og bæredygtige tankegang.
Vil du høre mere om, hvor nemt det er at spare på energien?
Se med her, hvor vi forklarer lidt mere om, hvad Fang Fråserne egentlig er.
Udtalelser fra kunder
Nedenfor finder du flere udtalelser fra kunder der har nydt godt af Fang Fråserne forløbet. Har du lyst til at læse mange flere udtalelser fra glade kunder, der har oplevet effekterne af Fang Fråserne beløbet på egen virksomhed, så klik her.
Overblik over strømforbruget
"I COOP har vi meget fokus på den grønne omstilling.
Og vi har derfor i efteråret 2021 gennemført energispareprojektet Fang Fråserne i vores kantine på Roskildevej i Albertslund.
Det overblik vi fik omkring strømforbruget på de enkelte maskiner i vores køkken, gjorde os i stand til at arbejde med vores tænde- og slukketider. Og vi sparede på den måde hele 22% af vores energiforbrug svarende til 2928 kg. mindre CO2.
Vi kan derfor anbefale, at du tager et møde med en Energikonsulent og sætter dig ind i, hvad Fang Fråserne kan tilbyde dig.
"
Udtalelse fra Andreas Bech-Hosvig, Kantinechef, COOP
Henrik Kloster, Teknisk Ejendoms Ansvarlig, COOP
Jan Frederiksen, Chef for Ejendomsservice, COOP
Grøn omstilling er en mærkesag for ISS Kantine
"Vi fik en stor 'AHA oplevelse', da vi gennemførte Fang Fråserne, og fik synliggjort fordelingen af strømforbruget i vores køkken.
Vi anede ganske enkelt ikke, at det var så let at spare så meget. Hele 23% af vores strømforbrug blev det til. Svarende til 4600 kg. CO2 mindre i miljøbelastning.
Og vi er slet ikke færdige endnu. Vi arbejder videre med besparelserne. For den grønne omstilling er en mærkesag for os."
Udtalelse fra Site Manager, Thomas Verduyckt, ISS Kantine
Køkkenchef, Aran Peter Coogan, ISS Kantine
Endnu mere fokus på grøn omstilling
"På Bispebjerg Hospital arbejder vi løbende med den grønne omstilling.
Ved at gennemføre Fang Fråserne blev vi opmærksomme på, at nogle af vores køkkenmaskiner brugte overraskende meget strøm om natten. Vi fik nedsat en gruppe medarbejdere, som ændrede nogle få arbejdsrutiner. Og nu har vi sparet omkring 8000 kg. CO2 udledning pr. år. Og strømregningen bliver mindre. Jagten på Fråserne fortsætter."
Udtalelse fra Tanja Krogsbæk
Køkkenchef, Bispebjerg Hospital
Michael Allerup Nielsen
Enhedschef, Bispebjerg Hospital
Små justeringer gav stor besparelse på energiforbuget
"Det var rigtig spændende for både mine medarbejdere og jeg at gennemføre energispareprojektet Fang Fråserne.
Vi vil naturligvis gerne spare på energien i vores køkken. Men vi blev overraskede over, hvor lidt der skulle til for at spare hele 22% af vores energiforbrug, da vi blev gjort opmærksomme på nogle mulige justeringer i vores tænde- og slukketidspunkter. Vi har fået mod på at blive endnu bedre. Og glæder os til det fortsatte samarbejde med Energikonsulenten fra KEN STORKØKKEN."
Udtalelse fra Mikkel Henriksen
Køkkenchef, Dronning Ingrids Hjem - Københavns Kommune
Michael Allerup Nielsen
Enhedschef, Bispebjerg Hospital
Vi sparede yderligere 12% af vores strømforbrug
"Efter første måleperiode blev vi af Energikonsulenterne fra Fang Fråserne oplyst, at vores strømforbrug lå flot sammenlignet med tilsvarende køkkener, som man tidligere havde målt på. Det var derfor en positiv overraskelse, da det ved hjælp af de nye anvisninger lykkedes os at spare yderligere hele 12% af vores strømforbrug. Udenfor køkkenets åbningstid var der en del forbrug, som vi ikke var opmærksomme på. Og sammen med nogle relativt små adfærdsændringer især i vores opvask gav det den flotte besparelse, som vi er rigtig glade for".
Udtalelse fra Gitte Gross
Københavns Madservice
Vi lavede få justeringer og sparede halvdelen af strømforbruget
"Det var rigtig interessant at være med i elspareprojektet Fang Fråserne. Og det lykkedes os faktisk at spare halvdelen af strømforbruget på vores tunnelopvaskemaskine ved nogle ganske enkle ændringer i vores arbejdsprocedurer. Vi er både overraskede og glade."
Udtalelse fra Birgitte Mosgaard Pedersen
Enæringsassistent, Lokalcenter Rosenvang, Aarhus
Trods et flot energiforbrug sparede vi yderligere 15% af vores forbrug
"Energikonsulenterne fra Fang Fråserne fortalte os, at vi allerede inden vi gik i gang, lå rigtig flot i vores køkkens energiforbrug. Vi er derfor naturligvis meget tilfredse med, at det lykkedes for os at spare yderligere 15% af vores forbrug."
Udtalelse fra Birthe Mikkelsen
Serviceleder, Vikærgården, Aarhus Kommune
Mindre adfærdsændringer gjorde det muligt at spare mængden af CO2 udslip yderligere
"I Tønder Fælleskøkken har vi som så mange andre fokus på den grønne omstilling. Herunder også at spare mest mulig på vores energi. Men vi fik nogle ”øjenåbnere” ved at gennemføre Fang Fråserne. Og det lykkedes faktisk at spare yderligere en stor mængde CO2 udslip. Blot ved at lave nogle mindre adfærdsændringer. Og mine medarbejdere syntes, at forløbet var interessant. Så de deltog med stort engagement."
Udtalelse fra Rita Christophson
Køkkenleder, Tønder Fælleskøkken
Fang Fråserne er blevet optaget på Energistyrelsens officielle hjemmeside SparEnergi
Energistyrelsen fremhæver gode energivaner i professionelle køkkener
- og de energibesparende vaner er naturligvis ikke kommet helt af sig selv. De er derimod udarbejdet i samarbejde med KEN STORKØKKENs adfærdskampagne Fang Fråserne.
På Energistyrelsens side SparEnergi.dk kan både private forbrugere og virksomheder få tips og gode råd til at reducere deres energiforbrug og dermed også klimaaftryk. Her har Energistyrelsen listet Fang Fråsernes projekter med plejehjemmene i Kolding Kommune og Skanderborg Park Hotel & Konference som gode eksempler på optimerede energivaner i køkkenet.
Vi er super stolte af Fang Fråserne, som glæder sig til at hjælpe endnu flere med at reducere deres energiforbrug. Er dit køkken det næste? Aftal et uforpligtende møde med vores energikonsulent Martin Armnand ved at kontakte ham på tlf. 25 16 70 28 eller mail man@kenstorkoekken.dk
Sådan lærer du dit energiforbrug at kende:
1. Måleudstyr:
FlexMeter har udviklet et særligt måleudstyr, der kan registrere elforbruget langt mere detaljeret, end det hidtil har været muligt (inden for økonomisk rentable rammer). Og det er ikke nødvendigt at afbryde strømmen til køkkenet for at montere det.
2. Første måleperiode (Baseline):
Vi måler jeres energiforbrug i 14 dage. Det får de værste fråsere frem i lyset, og giver os samtidig et udgangspunkt for de videre anbefalinger og målinger.
3. Forslag til adfærdsændringer:
Vores energikonsulent kommer forbi og gennemgår den første måling med dig og evt. dine medarbejdere. Et ”kick off” til den anden måleperiode. I får her en række konkrete forslag til, hvor I ved at ændre adfærd kan hente hurtige energibesparelser. Endvidere anbringes i køkkenet en tablet, hvor I kan følge med i jeres aktuelle energiforbrug på de enkelte køkkenmaskiner.
4. Anden måleperiode (Ny adfærd):
Vi måler igen jeres energiforbrug i 14 dage – nu med de aftalte adfærdsændringer implementeret.
5. Energirapport:
Efter den nye måling analyserer vi tallene. Herefter udarbejder vi en energirapport, som består af to dele: 1) en overskuelig hovedrapport og 2) et sæt bilag med de detaljerede målinger. Rapporten gennemgås af vores energikonsulent på et møde, hvor Køkkenchefen og andre relevante personer deltager.
En grønnere fremtid
Fang Fråserne konceptet er fornyeligt blevet udvidet til efter endt forløb at tilbyde en abonnementsløsning med monitering af virksomhedens forbrug. Måleudstyret, som sidder på installationerne, måler permanent energiforbruget i storkøkkenet og kontrollerer adfærden. Det giver mulighed for at følge energiforbruget, således at man kan holde øje med, om man fastholder sin gode adfærd.
KEN STORKØKKEN har erfaret, at storkøkkener kan reducere energiforbruget med mindst 8 til 12 procent alene gennem adfærdsændringer.
Fang Fråserne konceptet er allerede implementeret i mere end 100 succesfulde projekter på blandt andet hoteller, konferencecentre, hospitaler og plejehjem.
Hvis din virksomhed er interesseret i en energirapport, er du velkommen til at kontakte Lars Janke eller Martin Armand Nielsen, KEN STORKØKKEN
for vejledning omkring mulighederne.
Kontakt Lars Janke på tlf.: 40 54 04 40 eller send en mail på: mail@fangfraaserne.dk
Kontakt Martin Armand Nielsen på tlf.: 25 16 70 28 eller send en mail på: man@fangfraaserne.dk
Fang Fråserne - Kom energifrås i køkkenerne til livs
"Der er et gigantisk forbrug af strøm i de danske storkøkkener og kantiner. Faktisk står storkøkkenerne for 4% af det samlede strømforbrug i Danmark.
KEN STORKØKKEN tilbyder et forløb, hvor det konkrete strømforbrug kortlægges og analyseres og hvor vi sammen finder frem til, hvor fråserne lever.
Efterfølgende gives råd og anbefalinger til, hvor og hvordan der kan spares strøm - og dermed også penge.
Et forløb strækker sig samlet set over ca. 6 uger. Vores måleudstyr kan installeres uden gene for arbejdet i køkkenet.
Vi måler jeres strømforbrug og - fordeling over to 14-dages perioder.
Allerede efter første måling bliver de mest synlige fråsere tydelige og I kan starte besparelserne. Slutteligt udarbejder vi en energirapport med et samlet overblik og konkrete forslag til strmbesparende tiltag."
Uddraget ovenfor er fra en pressemeddelse fra Fødevaremagasinet januar 2019. Hvis du vil læse hele pressemeddelsen kan du trykke her.
Få en energirapport med anbefalinger, der er lige til at tage i brug
Vores specialudviklede udstyr måler elforbruget helt ned til den enkelte sikringsgruppe. Det betyder, at vi allerede efter den første måleperiode (baseline) kan spotte de værste fråsere – og dermed også de største potentielle besparelser. Efter måleperiode 2 (ny adfærd) præsenterer vi jer for en detaljeret energirapport.
Som noget unikt viser rapporten bl.a. jeres storkøkkens energiklasse baseret på energiforbruget per kunde. I får således et tal på, hvor meget strøm jeres køkken i gennemsnit bruger på en servering. Sådan et tal kan få stor værdi, når I fremover lægger budgetter.
Ved du hvor dit energiforbrug gemmer sig? Det ved vi.
Når du bygger om i dit køkken, kan det være en god idé samtidig at se på køkkenets energiforbrug. Lever det op til den grønne omstilling?
Vi har med Fang Fråserne (www.fraaserne.dk) et gennemtestet koncept, som kan spare 8-12 % af dit energiforbrug. Udelukkende ved adfærdsændringer. Lad os bevise det.
Samtidig kontrollerer vi, om nogle af dine maskiner bruger for meget energi i forhold til nyere modeller på markedet. Så kan det nemlig være en dyr løsning at tage dem med i dit nye køkken. Selvom det umiddelbart kan virke som den billigste løsning. Vi laver beregningerne for dig.
Få en snak med én af vores Energikonsulenter. Bare spørg efter Martin eller Lars. De glæder sig til at tale med dig.
Energifyldt samarbejde
Sammen har vi udviklet en ny teknik, der gør det rentabelt at måle det faktiske forbrug per sikringsgruppe. Dermed er det muligt at opsamle og analysere data, adfærd, standbyforbrug fra køkkenudstyr etc. Målinger og analyser, der kan komme jer til gode...